fredag 26 oktober 2007

Fredag 26/10 - Den blomstertid nu kommen...

I fredags var det examensdag på skolan. Det var högtidligt som en nobelfest, samtidigt uppsluppet och ystert som ett barnkalas. En procession akademiker i fotsida svarta kappor och doktorshattar, med tofsar och allt, dansande och sjöng sig fram till podiet för att hämta sina diplom. Dom djupa, suggestiva trummorna omslöt den svängande församlingen, och i de högre frekvenserna fylldes luften av tremolon från snabba afrikanska glädjetjut. (Jag måste be någon lära mig låta på det viset… det är som en slags höghastighetsjoddling i falsett eller kanske snarare som tjutet från en säkerhetsventil hos någon som håller på att explodera av glädje.)

Jag tog några bilder av dessa lärde män och kvinnor som högtidligt accepterade sina utmärkelser, i ett bubblande glädjerus och med ett kroppsspråk som skulle få Elvis att framstå som en stelopererad katolsk präst.

Jag ska försöka publicera dessa bilder när bandbredden räcker till, för det såg väldigt roligt ut och det var underbart annorlunda mot det intellektuella allvaret i västvärldens akademiska tradition.

Inga kommentarer: